Kömmerling 88 AluClip

100,00KM150,00KM

Aluminijumska obloga AluClip kombinira elegantan aluminijumski dizajn u gotovo neograničenoj varijanti boja sa optimalnim izolacionim vrednostima najsavremenije plastike Kömmerling 88.  Aluminijumski materijal uvjerava u konstrukciju prozora svojom elegancijom, vremenskom otpornošću i jednostavnim načinom održavanja. PVC s druge strane nudi optimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju, kao i visoku funkcionalnu sigurnost.

SKU: N/A Category:

Sistem Kömmerling 88 AluClip kombinuje oba elementa za vas:Aluminij i plastika u savršenoj harmoniji. A to u gotovo neograničenoj raznolikosti boja aluminijumskih obloga na osnovu tehnike oplemenjena, kao što su eloksaža i plastifikacija.

Ali ne samo da sa energetskog aspekta uvjerava nova generacija profila, i sa arhitektonskg aspekta, gledamo stim u budućnost: Čvrsta konstrukcija posjeduje troslojno ostakljenje ili najsavremenija namjenska stakla do debljine 56 mm. Kömmerling 88 omogućava velike površine prozora za atraktivan dizajn fasade sa izvrsnim vrijednostima zvučne izolacije. Osim toga, za velike prozorske površine solarni dobici – naročito tokom hladne sezone – dodatno smanjuju potrebu za energijom i time emisiju CO2.

Sistem se takođe smatra primjerom u ekološkom smislu:  Širom svijeta marka Kömmerling je prvi značajan proizvođač profila koji pored recikliranog materijala u  prozorsku plastiku isključivo upotrebljava samo PVC bez olova sa “zelenim” stabilizatorima koji su na bazi kalcijuma i cinka. To pruža korisniku Kömmerling-proizvoda sigurnost, da postupa na ekološko prihvatljiv način.

Dimenzije 100 × 100 cm
Dimenzije

100 x 100, 120 x 120